در تاريخ سهشنبه یکم فروردین سال 1340 شمسی مطابق با سوم شوّال 1380 قمری و برابر با 21 مارس 1961 میلادی، يازده روز قبل از رحلت مرحوم آيتالله سيد حسين بروجردی (ره) (م 11/ 1/ 1340 ش) در بخش مرزی باجگيران از توابع شهرستان قوچان در استان خراسان رضوی به دنیا آمدم.
از آنجا که روز نخست سال که اولين روز عيد باستانی نوروز نزد ايرانيان است متولد شدم، پدر و مادرم مرا سعيد ناميدند. البته مرحوم پدر ماجرای ديگری نيز در باره نامگذاری من نقل میکرد.
مرحوم پدر میگفت: آن زمان، موقع تحويل سال ابتدا شاه، سپس همسرش که آن زمان نايبالسلطنة بود، آنگاه نخستوزير و پس از اینها يکی از دانشمندان کشور به مناسبت حلول سال نو در راديو که آن زمان تنها رسانه ملی بوده سخنرانی میکردهاند. ايشان نامگذاری مرا اينگونه به اين سخنرانیها پيوند میزد و اظهار میداشت: دانشمندی که در روز تولد تو در راديو پيام داد، به نام «سعيد بهمنی» معرفی شد و ما هم، همين نام را بر تو نهاديم.
پس از پایان تحصیلات متوسطه در رشتة فیزیک و ریاضی به سال 1357 – 1358 ابتدا سال 58 – 59 را در مشهد مقدس گذراندم. سپس به گنبد کاوس بازگشته و پس از کمتر از یک سال به قم هجرت کردم و در 61-60 وارد حوزه علمیه قم شدم. ابتدا به مدت سه سال به طور آزاد درسهای حوزه را از استادان مختلف آموختم و پس از سه سال در حوزه ثبت نام کرده و قبول شدم. دروس سطح را در سال 69 به پایان رسانده و سپس دروس خارج را آغاز کردم...
دروس خارج
درس اصول فقه آیت الله شیخ حسین وحید خراسانی
درس فقه آیت الله شیخ فاضل لنکرانی
درس فقه آیت الله شیخ جعفر سبحانی
درس فقه آیت الله شیخ عبدالله جوادی آملی
درس فقه آیت الله سید محسن خرازی
در سال 71-70 در دوره های تربیت محقق و مدیر و مبلغ شرکت کرده و به مدت دو سال دوره عمومی آن را گذراندم و سپس یک سال دوره تخصصی اصول و فقه مقاران را بر اساس کتاب اصول الفقه المقارن سید محمد حکیم و الاعتصام بالکتاب و السنة آیت الله جعفر سبحانی را گذراندم. همزمان با طی دورة تخصصی اصول و فقه مقارن مسئولیت آموزش این مرکز نیز به من سپرده شد. این دوره ها پس از مدتی به نام رشته های تخصصی فرق و مذاهب اسلامی از سوی حوزه علمیه قم به رسمیت شناخته شد.
پژوهش:
مسئله شناسی حوزة علوم و معارف قرآنی
ساختار درختی علوم و معارف قرآنی
معیار پژوهش قرآنی (مقاله)
روش پاسخدهی به شبهات و تعامل با شبههگران (مقاله)
شاخصهای مطلوب قرآنی