عباس صالح مدرسه ای در سال؟؟؟؟ در شهر همدان دیده به جهان گشود. از سال 1358 به حفظ و آموزش قرآن روي آورد و روزهاي جمعه را در «جلسة حافظين قرآن» سپري کرد.
با شروع جنگ تحميلي، خيل عظيم نوجوانان و جوانان به سوي جبههها رهسپار شدند و اعضاي جلسه حافظين قرآن نيز در اين راه، حضوري مردانه يافتند. وي هم به عنوان نيروي فرهنگي و تبليغاتي عازم جبهه شد و ديري نپاييد که بيش از سي نفر از اعضاي حافظين قرآن به فيض شهادت نائل آمدند.
صالح مدرسهاي از دوران نوجواني- به خاطر ذوق هنرياش- به عکاسي، قصه نويسي و فيلمسازي روي آورد و فيلمهاي زير را کارگرداني کرد: «آرزو»؛ «فرار»، «بليط اتوبوس»؛ «کيف پول»؛ «زنگ تفريح»؛ «لحظههاي دير»؛ «رويش سبز»؛ «فکر بلبل همه آنست...»؛ «نشان از بينشانها»؛ آبي، قرمز»؛ «بي نام و نشان»؛ «دارالشفاء»؛ «پيامبران سرزمين ما»؛ «امامزاده داوود»؛ «مردي از آسمان»؛ «از خاک تا افلاک»؛ «امامزادگان عين علي و زين علي» و «امامزادگان حميد خاتون و جعفر».
در دوره ديگري از فعاليتهاي فرهنگياش به روزنامه نگاري پرداخت و در اين زمينه نيز کاري نو در انداخت و براي نخستين بار طي سفري تحقيقاتي، مرقد پيامبران الهي را در ايران به مردم معرفي کرد. سلسله مقالات «پيامبران سرزمين ماه» در سال 1372 در تعدادي از مطبوعات کشور منتشر شد و دانشوران و صاحب نظران از آن استقبال کردند. نمايشگاه عکسهاي اين سفر در مراکز فرهنگي برپا و با اقبال عمومي و بينالمللي روبه رو شد و بالاخره حاصل اين تحقيقات را در تلاشي دوباره به صورت مستند «پيامبران سرزمين ما» ساخت؛ اين فيلم که بارهاي سيماي جمهوري اسلامي ايران اقدام به پخش آن نمود؛ به جشنوارههاي مختلف راه يافت و مورد تقدير قرار گرفت.
وي با بهره گيري از استعداد الهي و پشتکار مثال زدنياش، عاشقانه، مسؤوليتهايش را به انجام ميرساند. سوابق کاري او را که هر کدام برگ زريني در پهنة فعاليتهاي هنرياش به شمار ميرود، چنين ميتوان برشمرد:
کارگردان، روزنامه نگار، سردبير چند نشريه، تدريس در مراکز هنري و سينمايي، داوري در جشنوارهها، کارشناس و مشاور امور فرهنگي، مديريت امور هنري، عکاس، عضو هيأت بررسي کتاب کودک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، عضو هيأت مؤسس انجمن سينماگران خادم قرآن، مؤسسه مرکز آموزش تخصصي هنر، مؤسس خانه هنرمندان امروز و مسؤوليت پنج سالة انتشارات در راه حق. کتابهاي زير نيز به قلم او منتشر شده است: تابستان امسال؛ چکمه و تازيانه، تابستان 57؛ جايي که هيچکس نيست؛ زنگ تفريح؛ در آغوش مرگ؛ فوتبال از عشق؛ آقاي رئيس جمهور
از جمله تقديرات و جوايز مختلف وي ميتوان به موارد ذيل اشاره نود:
- تقدير وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، سال 1382 به عنوان برگزيدة سينماي جوان.
- قدرداني رئيس جمهور، سال 1383 در دوازدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن کريم به عنوان فيلمساز قرآني.
تجليل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان اوقاف و امور خيريه، سال 1384 به عنوان خادم اهل بيت عليهمالسلام.