احمد حاجی شریف در سال 1332 در شهر تهران دیده به جهان گشود. تحصيلات ابتدايي و متوسط در رشته رياضي را در تهران گذراند همزمان با مطالعة دروس دبيرستاني شبها بعد از نماز مغرب و عشاء در حوزة علميه حضرت آيت الله مجتهدي به تحصيل و فراگيري زبان عربي پرداخت. وي در ادامة تحصيلات خود رشتة نقشه کشي و طراحي صنعتي را برگزيد و مدرک خود را از انستيتو تکنولوژي دريافت نمود.
در سال 1349 با همکاري چند تن از جوانان محل اقدام به تأسيس هيأتي مذهبي کرده و در همين اثنا فعاليت قرآني او شکل گرفت.
از سالهاي 1350 و 1351 علم قرائت را نزد استاد خود آقاي محمدتقي مروت در پيش گرفت و حتي پس از عزيمت استاد به کشور مصر به منظور تحصيل علوم قرآني همچنان اين ارتباط وجود داشت. استاد احمد حاجي شريف در سال 1356 در مسابقهاي که توسط خادمالقرآن حاج غفور سلطاني و مرحوم بيوک محمدي برگزار شده بود، اولين تجربه داوري کشوري را به دست آورد. در همان سالها بود که جزواتي در زمينة آموزش روخواني و تجويد قرآن کريم توسط وي تأليف شد و مورد استفاده جلسات گوناگون قرار گرفت. او پس از پيروزي انقلاب اسلامي طي انتخاباتي که در سزامان اوقاف و امور خيريه صورت گرفت، به عنوان يکي از اعضاي شوراي قرآن اين سازمان برگزيده شد.
از سال 1361 تا 1373 به عضويت شوراي قرآن سازمان تبليغات اسلامي در آمد و چند روز از هفته را با دارالقرآن اين سازمان همکاري نمود.
در سال 1370 بنا به درخواست معاونت پژوهش، تحقيقات و تأليف کتب درسي وزارت آموزش و پرورش با همکاري خادمالقرآن استاد محمد خواجوي و استاد محمدرضا صلح جو اقدام به تأليف 6 جلد کتاب آموزش قرآن ويژه پايههاي سوم ابتدايي تا سوم راهنمايي نمود. اين کتابها از سال 1371 و 1376 و بعضاً تا سال 1381 در اموزش و پرورش تدريس ميشد.
استاد حاجي شريف از سال 1372 تا 1376 مسؤوليت گروه قرآن دفتر برنامه ريزي و تأليف کتب درسي را به عهده داشت. وي همچنين به موازات اين فعاليتها در چندين سمت ديگر همچون عضويت در شوراي قرآن، کميتة قرآن شوراي هماهنيگ تبليغات اسلامي، شوراي قرآن دفتر مجامع و فعاليتهاي فرهنگي معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، شوراهاي اولين و دومين دوره نمايشگاه بين المللي قرآن کريم، کميته فني دار القرآن الکريم مرکز آموزش مديريت دولتي و... فعاليت مينمود.
ايشان در سال 1378 با همکاري استاد محمد خواجوي اقدام به تأليف کتاب روش تدريس آموزش قرآن کريم کرد که در سال 1380 توسط وزارت آموزش و پرورش منتشر و در اختيار معلمين قرار گرفت. از ديگر تأليفات وي کتاب آموزش روخواني و روان خواني نور است که با همکاري استاد محمد خواجوي تهيه و در سال 1382 توسط انتشارات پيام آزادي منتشر شد. اين کتاب از جمله کتابهاي برتر چهارمين جشنواره کتابهاي آموزشي رشد شناخته و مورد تقدير قرار گرفت.
استاد احمد حاجي شريف تاکنون مسؤوليت کميتة فني چهار دوره از مسابقات بينالمللي دانش آموزان کشورهاي اسلامي را بر عهده داشته و در دو دوره از مسابقات بينالمللي ارتشهاي کشورهاي اسلامي و يک دوره از مسابقات بين المللي سازمان اوقاف و امور خيريه عضو هيأت داوران بوده است. علاوه بر اين استاد در تعداد زيادي از مسابقات کشوري و استاني قرآن کريم که توسط دستگاهها و دانشگاههاي گوناگون برگزار گرديده سمت داوري را در اختيار داشته و تدريس دورههاي آموزش ضمن خدمت معلمين در آموزش روش داوري را نيز در کارنامه فعاليت قرآني خود دارد. ايشان از سه سال پيش تاکنون عضو هيأت امنا و معاونت آموزش ، پژوهش و نظارت بر چاپ و نشر قرآن کريم سازمان دارالقرآن الکريم سازمان تبليغات اسلامي به شمار ميرود. لازم به ذکر است که در گذشته وي مسؤوليت هيأت مرکزي گزينش وزارت آموزش و پرورش را نيز دارا بوده است.
او هم اکنون در کنار مشاغل رسمي خود، به تدريس قرآن کريم در مدارس تهران نيز اشتغال دارد.