حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی در سال 1337 در شهر مشهد دیده به جهان گشود. وي در يک خانوادة روحاني به دنيا آمد. پدر بزرگ و مادربزرگ او از ملاّهاي مکتبي قديم بودند که علاوه بر باغباني و کشاورزي به تعليم قرآن نيز همت وافر داشتند. در اين منطقه آنها کمتر کسي وجود داشت که کلاسهاي استاد ملا ابراهيم قدمياري را نديده باشد.
محمدرضا پيش از دبستان با قرآن آشنا بود. علاوه بر اين که قرآن را درست ميخواند، در اين راه از صوت خوش خود نيز بهره ميگرفت. او همچنين به بسياري احکام وآداب نماز و اقامه آن به خوبي آشنا بود. به همين جهت هر جا محفلي به مناسبتي برگزار ميشد او را به عنوان قاري قرآن بر ميگزيدند. در آن ايام محمدرضا مکّبر و مؤذّن و قاري مسجد فقيه سبزواري نيز بود. آغاز آشنايي جدّي او با مفاهيم قرآن کريم در اين دوره با مطالعه قصههاي قرآن شکل گرفت. او از آن پس در دوره دبيرستان با علاقهمندي در کلاسهاي تفسير شرکت ميجست و پس از ورود به دانشگاه شيراز همچنان از طريق تدريس و پژوهش در آيات الهي رابطه خود با اين کتاب مقدّس را استحکام ميبخشيد. با ورود به حوزة علميه قم، شرکت در کلاسهاي تفسير به ويژه تفسير آيت الله مشکيني و آيت الله جوادي آملي در رأس برنامههايش قرار گرفت. بسياري از اوقات وي نيز با نگارش مقالات متعدد قرآني، تلاوت قرآن براي رزمندگان در جبهههاي دفاع مقدس و برپايي کلاسهاي آموزشي قرآن و تفسير ميگذشت.
از جمله اقدامات جاري او در اين مقطع کمک به توسعه فعاليتهاي قرآني در سازمان تبليغات اسلامي، ستاد پشتيباني جنگ و در ميان گروههاي اعزامي و نيز راهاندازي واحدهاي قرآني و کانونهاي قرآن به شمار ميرفت.
حجت الاسلام محمد رضا حشمتي پس از حضور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سمت مشاور وزير و دبير ستاد رسيدگي به امور مساجد کشور بيشتري تلاش را براي اجراي طرحها و برنامههاي قرآني مصروف داشت. از آن جمله ميتوان به سه اقدام مهم وي به اين ترتيب اشاره کرد:
- مديريت کميتة انتخاب خادمان قرآن کريم به منظور تکريم ايشان
- اجراي طرح تلاوت نور به منظور همگاني کردن آموزش و تلاوت در ميان آحاد جامعه و اجراي آن در 8000 مسجد کشور.
تفسير روزانه آيات قرآن پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد حضرت ابوالفضل عليه السلام که تاکنون برکات زيادي را در پي داشته و سومين دوره آن پس از ماه رمضان سال 1383 آغاز شده است.