ابراهیم پورفرزیب (مولایی) در سال ۱۳۰۶ هجری شمسی در منطقه سنگلج تهران دیده به جهان گشود. تجويد و قرائت قرآن را درجواني با كسب فيض از محضر مرحوم استاد احمد نصرالله مازندراني فرا گرفت. اشتياق فراگيري وي را بر آن داشت با مطالعه كتاب هاي علوم قرائت به سرچشمههاي زلال اين علم راه يابد. چون ايشان يادگيري قرآن كريم و قواعد تجويدي را امانتي مي دانند كه بايد آن را به ديگران تحويل و تعليم داد تا هميشه در حال جوشش و جريان باشد، بر حسب سنت و به روش متداول جلسات تدريس و تعليم قرآن كريم را ابتدا در مسجد لالهزار و پس از آن در سال 1323 در مسجد گلوبندگ سرپرستي كرد سپس جلسات متعددي در منازل افراد علاقهمند تشكيل داد.
وي در سال 1333 (در دوران دانشجويي، هنگامي كه در رشتة زبان و ادبيات عرب دانشكدة ادبيات دانشگاه تهران تحصيل مي كرد) كتاب «تجويد القرائة» را تأليف كرد و در سال 1362 كتاب «تهذيب القرائة» را بر اساس قرائت قراء سبعه و ترجمة آن را با اسلوبي خاص كه براي يادگيري آسان باشد، نگاشت. ديگر تأليف ايشان كتاب «تجويد جامع» است كه در آن مفرده عاصم به روايت حفص و شعبه از طريق شاطبيه بررسي شده و طريقة طيبة النشر هم در زيرنويس كتاب آورده شده است. اين كتاب از سوي سازمان مطالعه و تدوين كتب دانشگاهي (سمت) تا فروردين ماه 1380 چهار بار تجديد چاپ شده است و به عنوان منبع اصلي درس هاي قرائت و ترجمه و تجويد مقطع كارشناسي زبان وادبيات عرب تعيين شده است. آخرين تأليف ايشان مفردة دوم تجويد جامع است كه بر اساس قواعد و قرائت قراء مدينه ابوجعفر و نافع (روش و قالون) تدوين يافته از سوي سازمان سمت چاپ و در دسترس است و مفردة سوم آن بر اساس قواعد قراء بصره (ابو عمرو و يعقوب) در آستانة انتشار و مفرده چهارم آن بر اساس قراء كوفي (عاصم، حمزه، كسايي و خلف) در دست اقدام است.
استاد مولايي مؤسس مجمع قاريان قرآن كريم است كه جلسات اين مجمع در طول سال در روزهاي جمعه پس از نماز صبح در مسجدالرضا (ع) در خيابان بهار تهران تشكيل مي شود و در آن در دو بخش 2 ساعته (بخش اول قرائت قرآن كريم به روايت حفص و بخش دوم قرائت قراء سبعه) فنون تلاوت آموزش داده مي شود. استاد مولايي از سال 1335 (و قبل از آن نيز به صورت جلسات خانگي) هر سال در ماه مبارك رمضان اقدام به برگزاري كلاس هاي آموزش روخواني و قرائت قرآن كريم در مسجد شيخ فضل الله نوري كرده است كه اين كلاس ها همچنان برگزار مي شود و از اين طريق شاگردان مبرزي تربيت شده اند. اساتيدي همچون عباس سليمي داور مسابقات بين المللي قرآن، محمدتقي مروتي، نفر اول مسابقات قرائت قرآن كريم در مالزي، شهريار پرهيزكار، و ... كه وجود بسياري از آنان موجب افتخار و مباهات جامعة اسلامي است.
* اکبر القرّاء
مرحوم ابراهیم پور فرزیب (مولایی) که رهبر معظم انقلاب از ایشان بهعنوان استاد مسلم و برجستهی تجوید و قرائت و مربی اساتید قرآن یاد نمودهاند، مسلط بر قرائتهای هفتگانه و روایتهای چهاردهگانهی قرآن بود که در همین زمینه نیز کتاب ارزشمند «تهذیب القرائه» را به رشتهی تحریر درآورده و از خود به جای گذاشت.
* مأمن قاریان
استاد مولایی همچنین در سالهای متمادی پربرکت عمر شریفشان با ادارهی مجمع قاریان قرآن کریم که همان هیئت سنگلج با 113 سال سابقهی قرآنی است و جزء قدیمیترین خانههای قرآنی کشور محسوب میشود و نیز با ادارهی جلسات قرآن در مسجد شیخ فضلالله در خیابان بهشت و مسجدالرضای خیابان بهار تهران یکی از تأثیرگذارترین محافل قرآنی کشور را در سالهای متمادی تشکیل داد که مأمن حضور و محل پرورش بسیاری از بزرگان قرآنی از اقصینقاط کشور بوده است.
* یک عمر با قرآن
استاد مولایی که در سن 86 سالگی پس از عمری پربرکت و نورانی دعوت حق را لبیک گفت، خود اینگونه از سرگذشت خود یاد میکند که: «اگر 100 مرتبهی دیگر هم دنیا بیایم باز هم دوست دارم با قرآن باشم؛ چون من در قرآن تمام خیر زندگی و سلامت خود و سرمایهی خودم را دیدم و همهچیز را از قرآن دارم و این عنوانی که بهعنوان معلم قرآن برای خودم انتخاب کردم و مشغول شدم، هنوز هم ادامه دارد و امیدوارم تا پایان عمر ادامه داشته باشد و وظیفهی خودم را در قبال قرآن انجام دهم.»